Преслав Боруков е №1 на 14-ия кръг

Томаш отказал 3 пъти да поеме Етър

Преслав Боруков е №1 на 14-ия кръг | StandartNews.com

Нападателят на Етър Велико Търново Преслав Боруков потвърди, че е имал контакт с бившия треньор на Левски Георги Тодоров, но нищо повече.

 Боруков бе награден за Играч на 14-ия кръг в Първа лига.

„Аз съм централен нападател, към момента успявам да вкарам важни голове – няма как да се справя без моите съотборници. Да не забравяме, че запазихме и сухи мрежи в последните мачове – така че вратарите и защитниците си свършиха работа. Аз съм смел човек, не се притеснявам от предизвикателствата – преди това отказах много оферти от чужбина и България, видях в Етър, че това е едно страхотно предизвикателство и това е ситуацията към момента", коментира Боруков.

"Относно това в медиите за Англия – не се бяхме разбрали с ръководството, при което реших да не подписвам договор под наем. Имах отбор, който ми беше предложил договор, но заради пандемията уволниха треньора, след това отказах на няколко отбора от Европа и Англия", добави той. 

"Относно Левски, имах контакт с Георги Тодоров, но нищо повече. Казал съм на агента ми и двамата да си вършим работата – относно четирите отбора в Англия, информацията идваше от Острова“, каза още Преслав Боруков.

Старши треньорът на Етър Александър Томаш обясни защо е приел офертата на великотърновския клуб. Той беше на пресконференция в „Пресклуб България“, на която нападателят на „болярите“ Преслав Боруов бе награден за футболист на 14-ия кръг в Първа лига.

"През тази една година мисля, че три пъти отказвам на Етър. Последния месец бе доста жив по отношение на това какви преговори водех и кои отбори ми предлагаха. В крайна сметка реших, че това предизвикателство мога да поема. Има риск, той е огромен, но аз и моят екип ще направим всичко възможно. Исках да покажа, че за мен най-важното нещо в един клуб е треньорът.

Докато има надежда, аз ще се скъсам от работа. Не съм променил почти нищо, единственото нещо е начина на разговори с играчите. Преди да отида видях нещо, което ми направи много силно впечатление у тях.

Искам да виждам едно сърце, един отбор. Мисля, че за момента Етър дава максимума от себе си, но има потенциал за повече. Тепърва ще става по-трудно. Най-трудното е човек да има реална представа за себе си. Това, което видях е, че те подсъзнателно се подценяват и мисля, че това успях да променя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай