Прекратиха турнира на претендентите в Екатерининбург

Скоро ще обяват дата на доиграването

Прекратиха турнира на претендентите в Екатерининбург | StandartNews.com

Турнирът на пренендентите за световната титла по шахмат, който се порвежда в Екатеринбург бе прекратен днес. Причината са мерките, които Русия предприема в борбата с коронавируса и ограничаването на международните полети. 

"ФИДЕ не може да продължи турнира без гаранции за безопасното прибиране в техните държави на участниците в турнира и щабовете им, коментира Аркадии Дворкович, президент на Международната федерация по шахмат. - В тази ситуация прекратяваме турнира и ще го продължим, скоро. Новата дата ще бъде обявена допълнително. ФИДЕ изказва специални благодарности на състезателите, щабовете им, доброволците и организаторите на турнира". Преди да бъде прекратен турнира в Екатеринбург бяха изиграхи 7 кръга. 

Във класирането начело с по 4,5 т са Вашие-Лаграв и Непомнящи. След тях с по 3,5 точки се нареждат Каруана, Гири, Хао и Гришчук, а в дъното с по 2,5 точки са Дин и Алексеенко. Наградният фонд на турнира на претендентите е 500 000 евро, а победителят в него ще играе срещу норвежеца Магнус Карлсен за световната титла по шахмат в края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай