Прекратиха първенството на Шотландия

Селтик взима девета поредна титла

Прекратиха първенството на Шотландия | StandartNews.com

Бившият клуб на Стилиян Петров - Селтик бе обявен за шампион на шотландската Премиършип за девети последователен път, след като Шотландската футболна асоциация (СПФЛ) избра да сложи преждевременен край на сезона. Хартс пък ще изпадне от висшия ешелон за втори път от 2014-а насам. СПФЛ проведе среща на Борда в понеделник сутрин, на която сложи край на кампанията, гарантирайки 51-а титла за „детелините“. Подобно на Чемпиъншип, Първа лига и Втора лига, крайното класиране в Премиършип бе определено на база среден брой спечелени точки на мач, изиграни от отборите до 13 март.

Избраниците на Нийл Ленън водеха с 13 точки пред втория Рейнджърс, когато сезонът бе преустановен преди повече от два месеца, с мач повече от съперника.
От друга страна, Хартс изпадна, въпреки че собственикът на клуба Ан Бъдж заплаши да предприеме съдебни действия, ако сезонът не бъде завършен.
Въпреки това, шотландският сезон не е напълно отменен. Шотландската футболна асоциация е фокусирана към завършването на турнира за купата на страната, като надпреварата в момента е на ниво полуфинали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай