Предложили първо Тотнъм на Абрамович

Избрал Челси заради по-доброто състояние от към база

Предложили първо Тотнъм на Абрамович | StandartNews.com

Руският милиардер Роман Абрамович отказал да стане съсобственик на Тотнъм преди закупуването на Челси. Руският бизнесмен е имал предложение да придобие "шпорите". Той е собственик на друг лондонски клуб - Челси от доста време насам. Както каза бившият директор на "сините" Марк Тейлър в интервю за The Athletic.
"Важният момент беше, когато Кен се срещна с Роман и той беше напълно ясен, че иска да има контрол. Предишния ден се беше срещнал с Даниел Леви, който се опитал да му продаде 29.9 процента от Тотнъм, но той не искаше подобен дял", обясни Тейлър.
"Челси търсеше инвеститори от 18 месеца и имаше много срещи с хора, които ни загубиха времето, а Роман изглеждаше сериозен. Никой реално не го познаваше. Неговите адвокати донесоха брой на американското списание "Форбс", където мисля, че той беше 15-ти по богатство, а това беше добра отправна точка", разказа още бившият ръководител на "Стамфорд Бридж".
"Една от причините Роман да хареса Челси беше, че клубът беше в добро състояние. Имаше относително нова база, което беше много важно за него. Абрамович беше много притеснителен и изглеждаше много приятен човек", допълни Тейлър.
"Сключихме сделката във вторник вечерта, около 9,30 часа. Тогава беше прекалено късно да се прехвърлят парите. Роман ги изплати на следващия ден. В банката се притесниха, след като получиха 60 милиона лири превод в личната ми сметка".
"След това се обадих на Кен Бейтс с думите: "Обаждам се само да ти кажа довиждане", а той отговори: "Какво имаш предвид?" Казах му: "Получих 60 милиона в сметката и съм в такси към летището". Той не го прие за много смешно в началото", разказа още той за случилото се преди 17 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай