Пранди иска максимума във всеки мач

Вдигнахме качеството на играта, категоричен е треньора на волейболните национали

Пранди иска максимума във всеки мач | StandartNews.com

Целта пред българските волейболисте е да играят максимално добре всеки ден и срещу всеки съперник, каза на треньорът на националите Силвано Пранди на пресконференция на треньорите на четирите отбора от група "А" на олимпийските квалификации, която ще се проведе във Варна (9-11 август).
Според специалиста ако националният отбор се представи достатъчно силно пътят на България към Олимпийските игри може да започне от Варна. Ако не успеем има поправителна сесия, допълни треньорът. Пранди е на мнение, че и трите мача срещу Египет, Пуерто Рико и Бразилия ще са трудни. "Колко добре ще играе отборът зависи от комбинация от фактори - как ще се представим ние и колко силно ще играят съперниците ни", каза още той.
Италианският специалист изказа благодарности на родната волейболна централа за подкрепата, както и на играчите, които по думите му "са се вложили максимално в тренировъчния процес". "Уверен съм, че в периода на подготовка през тези четири седмици създадохме отбор и се вдигна качеството на нашата игра", каза още Пранди.

Той коментира, че всички 14 играчи за турнира във Варна са в добро физическо състояние и може да разчита на тях. Наставникът призна, че отборът разчита много и на подкрепата на публиката във Варна и тя може да е предимство за тима. Крайната цел е спечелването на първото място на турнира, но за да стане това за нас в момента е главната цел е да спечелим първия си мач с Египет, поясни специалистът. 

Треньорът на Пуерто Рико Освалд Антонети коментира, че отборът му пристига във Варна от участие в Панамериканските игри. Нашата цел е да се развиваме и да създадем истинска волейболна култура сред националите на Пуерто Рико, каза още той. Според Антонети със своята история Бразилия е фаворит в групата, но не трябва да се забравя, че България е домакин и е интересно как домакинът ще се справи на свой терен.

"Утре започва най-важното състезание за нас през тази година", каза селекционерът на Бразилия Ренан дал Зото. Според него както Бразилия, така и останалите отбори в групата са се подготвили по най-добрия начин за турнира. "За всеки състезател и човек от щаба е мечта да участва на Олимпийски игри, затова сме тук и това е основната ни цел", каза още наставникът. Според него във такъв кратък формат от три срещи в три поредни дни всичко може да се случи. "Убеден съм, че ще се получи силен и интересен турнир, всички участници са подготвени добре и ще дадат всичко от себе си", каза още треньорът на Бразилия. Той допълни, че очаква истински битки във Варна и според него в групата няма изявен фаворит.

Всички четири отбора в групата имат своите олимпийски мечти, заяви треньорът на Египет Гидо Вермюлен. "Ние също имаме амбиции, дойдохме с променен състав, а нашата задача е да све на ниво във всеки мач", коментира още специалистът. По думите му отборът на Египет е млад състав, който е дошъл тук да трупа опит,

Срещите от Олимпийската квалификация група А във Варна започват в петък в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. В първата среща за деня от 17.00 часа играят Бразилия и Пуерто Рико, а от 20.30 часа България ще се изправи срещу тима на Египет. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай