Поставиха условие на Силвано Пранди

Трябва да върне изгонените, иначе ще се разделим, обяви Лазаров

Поставиха условие на Силвано Пранди | StandartNews.com

Силвано Пранди остава начело на мъжкия национален отбор на България по волейбол при категоричното условиe - да върне опитните състезатели за олимпийската квалификация в Берлин през януари. Управителният съвет на БФВолейбол проведе спешно заседание, след което президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров говори пред медиите. 
"Събрахме се, за да анализираме ситуацията около българския национален отбор. Констатацията е, че това беше едно не добро представяне, може би едно от най-лошите за последните години от 2005-а насам, когато България не участва на европейско първенство. Искахме да обсъдим нещата във връзка с предстоящото най-важно събитие за българския волейбол - олимпийската квалификация през януари в Берлин. Бихме искали на тази квалификация България да се представи с един силно мотивиран, добре подготвен отбор и наравно с другите да бъде в максимална кондиция, за да направим всичко възможно да спечели квалификацията", обясни инж. Данчо Лазаров.
"Заради това предприемаме няколко хода. Първо трябва да привлечем, трябва да убедим и в този национален отбор трябва да бъдат всички състезатели, дори и тези, които Силвано Пранди освободи след Лигата на нациите. Ще проведем разговор и със Силвано до колко той е готов да работи с този отбор, с тези момчета, ако те се съгласят да се върнат. Тоест пред нас предстои една много отговорна задача. Да проведем всичките тези разговори, да проведем още едно заседание на Управителния съвет и да информираме волейболната общественост. Но всичко е подчинено на това да подготвим и да имаме отбор, който отива да се бори за спечелване на олимпийската квалификация", каза шефът на родната централа след заседанието на УС на БФВолейбол.
"Ще последва раздяла със Силвано Пранди, ако не се съгласи да върне тези състезатели", обяви Лазаров.
"Оставете известно време да поработим върху тази тема целия УС. Ще направим всичко необходимо да имаме отбор, който да играе максимално добре на тази квалификация и да я спечели. Не бих се ангажирал предварително с такъв вариант, ако Силвано Пранди не се съгласи да върне въпросните състезатели, дали някой ще го смени. Разбира се, обсъждахме и такива варианти, но това ще го реши УС тогава когато направим необходимите сондажи със състезателите и със самия него. Основно аз ще имам задачата да разговарям със състезателите, Любо Ганев и той пое такъв ангажимент, Борислав Кьосев също. Имаме достатъчно допирни точки до състезателите и до старши треньора", завърши Данчо Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай