Португалец загина в Рали Дакар

Пауло Гонсалвиш е 71-вата жертва на ралито от 1979 г. насам

Португалец загина в Рали Дакар | StandartNews.com

40-годишният португалски мотоциклетист Пауло Гонсалвиш стана поредната жертва на Рали Дакар, което в момента се провежда в Саудитска Арабия. Едно от най-симпатичните и популярни лица в ралито падна лошо на 276-ия километър от днешния специален етап. Организаторите веднага пратиха медицински хеликоптер, медиците откриха Гонсалвиш в безсъзнание и бездиханен. След неуспешен опит да бъде реанимиран на място той бе транспортиран до най-близката болница „Лайла“, където само потвърдиха смъртта му.

Според черната статистика Гонсалвиш е 71-вата жертва на Рали Дакар от 1979 г. насам, като 29 са вече загиналите мотоциклетисти. Португалецът, който бе световен шампион в рали кроскънтри през 2013 г. участваше в своя 13-и Дакар с отбора си "Херо Моторспортс“, представляващ индийска фирма.

Той дебютира за пръв път в Дакар през 2006 г., като оттогава 4 пъти е завършвал в топ 10 в крайното класиране, а през 2015 г. бе втори зад Марк Кома. Пауло Гонсалвиш е сред малцината, които са участвали в Дакар първо в Африка, след това в Южна Америка, в пустинята Атакама, и сега в С. Арабия, където намери смъртта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай