Попето в историята, резил за Велизар

Попето в историята, резил за Велизар | StandartNews.com

Завинаги в историята на "Кубан" влезе националът ни Ивелин Попов. Той вкара първите два гола в Европа в историята на руския тим. Благодарение на Попето краснодарци удариха като гост 2:0 шотландския "Мъдъруел" и могат да чакат спокойно жребия предвид протоколния реванш. И двете попадения на българина паднаха след почивката.

Исторически, но резил записа украинският "Металург" с титуляри Велизар Димитров и Жуниор Мораес. Тимът от Донецк падна 0:2 като гост на албанския "Кукуш". Българинът остана 90 минути на терена и в края получи жълт картон. Другият бивш "армеец" Жуниор беше заменен в 70-ата минута. Срамно участие записа и Грегъри Нелсън. Бившият техничар на ЦСКА се появи като резерва още преди почивката, но поигра точно 28 минути и след почивката на свой ред беше заменен. За капак "Металург" завърши мача с 10 души заради червен картон на Морозюк.

"Кукуш" буквално пише клубна история. Тимът от 16-хилядното градче на границата с Косово елиминира последователно "Флора" "Естония" и "синия" кошмар Сараево. Резерва в тима е бившият нападател на "Славия" Енцо Малинди. Иначе втората по-големина общност в Кукуш са гораните - българоезични мюсюлмани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай