Половин милиард гледали Алберт Попов в Шладминг

Попов задмина по фенски интерес в Банско звездите Хиршер и Кристоферфен

Половин милиард гледали Алберт Попов в Шладминг | StandartNews.com

Половин милиард са го гледали на слалома в Шладминг

Трайното влизане на Алберт Попов в топ 20 на Световната купа стана причина сега за стартовете в Банско той да засенчи големите звезди. Аби задмина по интерес от феновете дори Марсел Хиршер и Хенрик Кристофершен. В момента в Банско никой не пита, кога идват чуждите асове, а къде тренира Алберт и кога може да го видим. За да се подготвя да спокойствите Аби дори тренира на една от пистите в долната част на курорта и то почти инкогнито.

Днес от ORF разкриха, че половин милиард зрители са гледали нощния слалом в Шладминг, където Алберт Попов зае шесто място. Състезанието наричано още Супербоул в слалома събира всяка година над 50 000 зрители на стадиона в Шладминг. Само в България телевизионната аудитория за този старт е била около 1 милион и то всички заради силното представяне на Алберт. 

За първия старт от алпийската комбинация днес феновете на Попов са опънали огромни трансперанти с неговото име. Другите ни двама топ алпийци Камен Златков и Йоан Тодоров също са с фен клубове.

Поради големия интерес към Попов той ще има и специална сесия за автографи в събота. Алпиецът ще раздава автографи на Бъндеришка поляна от 12,15 в шатрата на Милка. Това е непосредствено преди старта на супергигантския слалом. За него и за гигантския слалом в неделя се очаква времето под Тодорка да захладнее сериозно. Така, че феновете със сигурност трябва да са с дрехи за поне минус 10 градуса, ако искат да се чувстват комфортно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай