Поканиха Пиронкова на "Ролан Гарос"

Звездата ни получи уайлд кард за основната схема

Поканиха Пиронкова на "Ролан Гарос" | StandartNews.com

Ще гледаме Цветана Пиронкова и на Ролан Гарос! Чудесната новина стана факт, след като от френския турнир от Големия шлем обявиха състезателите при мъжете и жените, които получават покана за участие за основната схема и квалификациите.

Със защитения си ранкинг Пиронкова можеше да се включи в пресявките, но от Френската тенис федерация са я удостоили със страхотна чест, давайки ѝ една от осемте покани за участие директно в основната схема.

Четвъртфиналистката от US Open и Южени Бушар са единствените две тенисисти с уайлд кард, които не са французойки. Явно страхотното представяне на българката в Ню Йорк и активната работа на нейния екип и родната федерация по тенис са довели до чудесното решение Пиронкова да получи поканата.

Още при пристигането си у нас Цвети призна, че най-вероятно ще участва в Париж само ако има място в основната схема, тъй като в противен случай няма да има достатъчно време за подготовка за пресявките. Със защитения си ранкинг българката към момента бе седма резерва, но оттук насетне може да се концентрира върху подготвка за същинския турнир.

При мъжете седем от осемте покани отиват за състезатели на домакините, а осмата е за трикратния шампион от Големия шлем Анди Мъри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай