Погнаха Роналдо за нарушена карантина

Португалецът се завърнал в Италия въпреки забраната

Погнаха Роналдо за нарушена карантина | StandartNews.com

Португалската звезда на шампионите от Ювентус Кристиано Роналдо е нарушил медицинските протоколи за Covid-19. Това разкри днес министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора пред Football Italia.
35-годишният португалец даде положителен тест за коронавирус на 13 октомври. Въпреки забраната, Роналдо се завърна от Португалия в Италия, за да намали карантината от 14 на 10 дни. На 22 октомври нападателят даде втори положителен тест.
"Пристигайки в Италия, Роналдо не се съобрази с медицинския протокол и сега се провежда разследване от прокуратурата в Торино, за да се докаже това. Неприятен епизод. Вирусът ни научи, че никой не е имунизиран", каза Спадафора.
Роналдо играе за Ювентус от лятото на 2018 година. Той е петкратен носител на "Златната топка", петкратен първенец в Шампионската лига, три пъти в първенството на Англия, два в Испания и един път в Италия.
През 2016 година Роналдо стана европейски шампион с тима на Португалия, а през 2019-а спечели Лигата на нациите. Все още не е ясно дали Роналдо ще може да играе за Ювентус в дербито от Шампионската лига тази седмица с Барселона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай