Починалият боксьор бил със забрана да се състезава

Заради това участвал в Албания с фалшива самоличност

Починалият боксьор бил със забрана да се състезава | StandartNews.com

Българският боксьор Борис Станчов, който в края на миналата седмица почина след боксов в мач в Шкодра, Албания, е имал забрана да се състезава и поради това е участвал на турнира в Албания с фалшива самоличност.

Веднага след инцидента в събота се разпространи информация, че починалият боксьор е Исус Величков, но в последствие стана ясно, че всъщност починалият е Борис Станчов, който е втори братовчед на Величков. Именно Величков е дал своите данни на Станчев, за да може да участва той на турнира в Шкодра, като това не е първият такъв случай. "Аз му дадох документите. Той имаше забрана да играе. Има шест мача с моите данни. Доколкото знам, му плащат, за да пада", разкри Величков пред NOVA.

От Българския професионален боксов съюз потвърдиха, че Станчов е българският боксьор, починал в Албания, но заявиха, че той е участвал на турнира без тяхно знание. "От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край, е Борис Александров Станчов. Към момента Българският професионален боксов съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчов е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития. Изясняват се причините и обстоятелствата относно вкарването в заблуждение на Българския Професионален Боксов Съюз и официалните органи. Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се", се казва в официално съобщение от Съюза.

В същото време бившият президент на Българския професионален боксов съюз д-р Георги Езекиев счита, че издаването на фалшив лиценз на Станчов няма как да стане без знанието на Съюза. "Проблемът е, че това момче е имало забрана. За да я избегне, е играл с чужда самоличност. Изваден му е фалшив лиценз със съдействието на федерацията, предполагам, защото няма как да стане по друг начин", коментира Езекиев.

Членът на УС на боксовия съюз Даниел Дамянович обаче е категоричен, от Съюза не са знаели, че Станчов е с подменена самоличност. "Отношенията между състезателя и Съюза – 99% минават през мениджъра", обясни Дамянович. Той не може да си обясни защо Борис е сменял самоличността си. "Ситуацията е страшно неприятна. Ние сме подведени", коментира Дамянович пред NOVA.

Все още не е ясна причината за смъртта на Станчов, като една от версиите е, че той е получил инфаркт на ринга. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай