Микаела Шифрин с непрежалима загуба

Джеф Шифрин претърпял битов инцидент, лидерката на Световната купа в ските е с разбито сърце

Микаела Шифрин с непрежалима загуба | StandartNews.com

Джеф Шифрин, баща на лидерката за Световната купа в ските Микаела Шифрин е починал след битов инцидент в дома си. Трагичната новина дойде от Денвър, където 65-годишният Джеф е бил транспортиран след инцидент в дома си в Едуардс (Колорадо). Шифрин и нейната майка Айлийн спешно са се прибрали от Европа, където алипийката се подготвя за предстоящите стартове за СК.

"Семейството ми е потресено от неочакваната смърт на моят добродушен, обичащ, грижовен, търпелив, страхотен баща. Той бе нашите планини, нашият океан, нашият изгрев, нашето сърце, нашата душа, нашето всичко. Той ни даде толкова много безценни уроци...но, преди всичко друго, той ни научи на златното правило - бъди добър, мисли първо. Това е нещо, което ще нося завинаги в себе си. Той бе здравата основа на нашето семейство и ще ни липсва страшно много. Благодаря от все сърце, че уважавате личното пространство на семейството ми, докато скърбим в този тежък момент", написа Шифрин в социалните мрежи.

За последно Джеф Шифрин, койте е един от най-добрите анестезиолози във водещата клиника за лечение на спортисти във Вейл си бе взел отпуск и видя наживо победата на Микаела в супергигантския слалом в Банско (26 януари). Все още не е известно, кога Микаела ще се завърне в Световната купа, която приключва на 22-и март. След 22 от общо 39 старта Шифрин е лидер в класирането с 1225 т. Втора с 955 т е Федерика Бриноне (Ит), а трета с 830 т е Петра Влъхова (Свк). В календара на дамите предстоят спускане и Супер-г в Гармиш-Партенкирхен (8-9 февруари).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай