Пинтуро спечели с лекота в Зьолден

Алберт Попов остана на 1,79 сек от втория манш

Пинтуро спечели с лекота в Зьолден | StandartNews.com

Алекси Пинтуро спечели първия старт за сезона в Световната купа на алпийците. Французинът победи на гигантския слалом в Зьолден (Ав). Пред 20 000 зрители на Глетчер стадион Алекси поведе още след първия манш. Във втория кара още по-добре и даде общо време от 2:14,14 мин. Втори на 0,54 сек е неговия сънародник Матьо Фавр, а трети на 0,63 сек е Жан Кранец (Слвн). За Пинтуро това бе втора победа в Зьолден след тази през 2016-а.

Алберт Попов откри сезона с 56-о място в Зьолден. Заради по-слабите си точки в дисциплината българският ас стартира с последния 71-и номер и въпреки това успя да слезе на 1,79 сек от 30-ото място. Важно е да се има предвид, че по-силната дисциплина на Попов е слалома, където е 19-и в световната ранглиста. Първият слалом за световната купа в слалома ще е на 24 ноември в Леви. Попов бе подкрепян в Зьолден от семейството си, както и от доста български фенове.

"Първият ми старт за новия сезон вече е факт. От части съм доволен от карането си на гигантския слалом в Зьолден. Имаше сектори в които допуснах някои грешки, които ми костваха време. За да си в топ 30 днес беше нужно спускане без грешки, а за жалост аз не успях. Убеден съм, че в следващите стартове ще успея да покажа наистина това за което съм се готвил", коментира след състезанието Попов.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай