Пикантни разкрития за един от олимпийските медалисти на България

Магомед Рамазанов ще бъде номиниран за званието „Почетен гражданин“

Пикантни разкрития за един от олимпийските медалисти на България | StandartNews.com

Първият в историята на Велико Търново олимпийски шампион Магомед Рамазанов ще бъде номиниран за званието „Почетен гражданин“.

Треньорът му Мирослав Колев пък е предложен за Наградата „Велико Търново“. Около това се обединиха водещи общински съветници, бизнесмени и интелектуалци от старата столица, информира "Борба", разкривайки и пикантни подробности за Магомед. 

По предложение на четирима местни парламентаристи - Стилян Найденов, Георги Марков, Момчил Иванов и Йордан Свраков, той и другият участник в Игрите в Париж от старата столица Любомир Епитропов бяха финансово премирани от местната хазна, за да бъде подпомогнато участието им в Олимпиадата.

Рамазанов и треньорът му Колев се прибраха днес от Париж, а тази седмица ще бъдат и във Велико Търново, след което борецът се връща в Астрахан (Русия), където го чака съпругата му и новородената им дъщеря.

За първи път в историята си Велико Търново има олимпийски шампион. Магомед Рамазанов донесе титла на България и старопрестолния град. Последният български олимпийски шампион в свободната борба бе от Атланта 1996 - легендата Валентин Йорданов в категория до 52 кг, а Рамазанов е първият оттогава изобщо финалист в този стил при мъжете за страната ни.

„Щастливи сме! Благодарим на всички за поздравленията! Магомед ще постои със сигурност във Велико Търново“, информира Мирослав Колев.

Магомед Рамазанов е роден на 22 май 1993 г. в село Октябърское, Хасавюртовски район, Дагестан, който е част от Русия.

През 2019 година печели световната купа като национал на Русия, втори и трети е на европейски първенства. От октомври миналата година е жител на Велико Търново, какъвто е и брат му Рамазан Рамазанов.

Решението на Магомед да се състезава за България дойде, след като Румънската федерация по борба не успя да го натурализира в продължение на повече от две години. 
Изключителен принос за привличането на двамата има Мирослав Колев - старши треньор и президент на великотърновския клуб “Илия Павлов”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай