Петима български спортисти изгоряха с допинг

Провинилите са Сабин Чаушев, Георги Ванчев, Николай Щерев, Горяна Стоева и Аспарух Тотев

Петима български спортисти изгоряха с допинг | StandartNews.com

Петима български спортисти са получили наказание за употреба на забранени стимуланти. Българският Антидопингов център обнови информацията с ефективни санкции за нарушаване на антидопинговите правила.

Най-известният състезател е националът по борба свободен стил в категория до 97 килограма Николай Щерев, който е хванат с GW1516 (кардарин). Субстанцията се използва за подобряване на издръжливостта и намаляване на мазнините.  32-годишният борец, който е син на легендата на българската борба Симеон Щерев, е наказан за 4 години до 04.07.2023 година.

Националката по бокс и кикбокс Горяна Стоева е дала положителна проба за "кленбутерол" на подготвителен лагер в Белмекен през февруари и е лишена от права за 3 години и 9 месеца до 19.05.2023 година.

Състезателят по канадска борба Аспарух Тотев е заловен с "метандиенон" и е санкциониран за четири години до 10.07.2023 година. За по четири години са наказани още и борецът Георги Ванчев и състезателят по спортна стрелба Сабин Чаушев, които са дали положителни проби в състезателни условия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай