Павел Колев: Няма да има треньорски рокади

Хора, които се водят левскари пускат тези слухове, обяви изпълнителният директор

Павел Колев: Няма да има треньорски рокади | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев за сетен път отрече категорично в „синия“ клуб да е обмисляна треньорска рокада. Шефът на Герена сподели, че е получил доста информация във връзка с тиражираните по-рано през седмицата слуховете, че Георги Дерменджиев ще бъде заменен с Петър Хубчев . Колев сподели, че е почти убеден, че тези информации, които нееднократно в изминалите дни бяха определени като спекулативни, се пускат от хора, които се водят левскари, някои от които и работили на "Герена".

„Нищо не искам да обяснявам, но се налага. Тук съм за да ви кажа две изречения. В последната седмица се случи нещо, което не намирам за нормално и предполагам, че за повечето от вас не би трябвало да е нормално. Една спекулативна теза се разви така, че заживя собствени живот в медиите,. Левски си има треньор и смяна не е обсъждана в нито един момент. Работата с Дерменджиеве е дългосрочна и планирането също е дългосрочно. Това разбира се, не променя една важна максима във футбола – че нищо вечно няма. Нито аз ще съм тук до пенсия, нито Дерменджиев има илюзии, че постът му не е ветровит, Но излесенето в медиите мина граници. Измисляха се и срещи, които не са се случили. А за мен това не е етично, да не говорим, че не е и професионално. За съжаление се случи и националния да има важни мачове. Аз съм работил там и знам, че и там не е било леко. В крайна сметка обстоятелствата са такива, каквито са. Подчертавам отново, не е обсъждана треньорска смяна, камо ли да водим, преговори с друг треньор“

„Не са водени разговори с играчите с изтичащи договори. Такива ще водим другата седмица, поне такъв е планът. Не мисля, че ще са кратки. Ще започнат другата седмица, а кога ще свършат. И тримата играха във всички мачове, с изключения на последния, когато Яблонски бе болен. Това също е парадокс, който явно за моментното състояние на Левски е нормално. Аз съм бил пот другата страна и мога да кажа, че се появяват такива небивалици и на моменти мисля, че аз не съм в реалността. В нито един миг на треньора не е спускана директива кой да играе, Това е негов прерогатив и така ще остане. Така трябва да се води клуб и се съмнявам Дерменджиев да се съгласи да работи, ако нещата стоят различно“, започна Колев.

„Това, което подозирам, ще си остане за мен. Почти убеден съм, защото аз получавам доста информация, че за съжаление част от тези информации се пускат умишлено от хора, които се водят левскари. Дали е удар по Левски или националния, ще видим, както и каква е била целта. Това е част от работата в клуб като Левски. Оттук насетне мисля да затворим тази тема. Тази седмица работихме по план“, продължи директорът.

„Сигурно още такива слухове ще има. Ясно е, че ще има хора, които няма да са доволни, ако Левски се развава и става силен. Когато се получи фаза на спокойствие, футболистите и треньорът биват оставени да се готвят спокойно, зад клуба стои сериозна компания и нещата се стабилизират, това вероятно е развалило съня на много хора. Но служителите на Левски са знаели къде идват и би трябвало да се страхуват от такава обстановка. Тя на моменти е тежка, бих казал вражеска, но това не е нещо, което да разклати 100-годишен клуб“, обясни още Колев.

„Моята функция е различна от това да разследвам източните на информация и как е станала публична. Дисекция на сериозността на източниците няма да правя. Имам мнение, но не искам да коментирам публично,. В България има една поговорка и тя е няма дим без огън. Щом нещо е излязло, българинът мисли, че няма как да няма истина. Това е класически пример как една информация, без почва може да заживее собсвтен живот“.

„Няма как да коментирам имената на левскарите. Става дума за хора изчестни като фенове на Левски, а някои са работили тук. Имена няма да кажа. Това обаче е жалко. Винаги съм вярвал, че за да се изправи Левски на крака всички левскари трябва да са единни, без значение кой се е хванал да работи. За жалост е невъзможно има хора с голямо его, с непоносимост друг да работи на Герена. За съжаление медиите са инструмент в тези неща, друг път сте аналитични и парирате тези неща“.

„Според мен не. Разделенията са много по всички линии. Въпреки че работим всеки ден, не виждам признаци на единение. Единственото е публиката да застане зад отбора. Надявам се това да стане и срещу Ботев. За мнозина мачът няма значение, но в такива случи се вижда кой клуб е голям. Надявам се ако трибуните не са пълни, поне да има много хора“, допълни Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай