Павел Колев напусна Левски, каза защо

Завърши днешният Управителен съвет на "сините"

Павел Колев напусна Левски, каза защо | StandartNews.com

Както се очакваше, изпълнителният директор на Левски Павел Колев напусна клуба. Завърши днешният Управителен съвет на "сините".

На него присъстваха Наско Сираков, Константин Папазов, Павел Колев, Константин Баждеков, Илия Христов, Минко Герджиков и Ивайло Цветков. 

"Днес съм входирал в деловодството молбата за освобождаването ми. Надзорният и Управителният съвет удовлетвориха моето желание. От тук нататък ще се търси нов изпълнителен директор. Когато колегите се спрат на определена кандидатура ще бъде обявено", започна Колев.

"Това решение съм го взел още лятото. Имахме тогава разговор с Надзорния съвет и изразих желание да бъда освободен. Аргументите бяха достатъчно на брой. Най-нормалното при смяна на собствеността е да бъде избран нов изпълнителен директор. Бях помолен да остана до 31 декември и поем морален ангажимент, тъй като клубът бе в тежка ситуация".

"Не съм аз човекът, който да посочи свой наследник. Това е отговорна позиция. Човекът, който я заема трябва да се примири хора с малък профил да му се катерят по главата. Не е лесно. Обстановката около клуба е сложна. Надявам се да се намери такъв човек.

"В конкретика не бих искал да влизам. Нормално е да се случват такива неща, когато си на такава позиция. Това, което се случва в момента за Левски е точно този важен момент на скъсване на пъпната връв отнякъде да дойде някакъв собственик. Левски показа, че е в състояние сам до донесе приходи".

"Оставям Левски в по-добро състояние от това, в което го заварих. Рано е за равносметка. Моят морален ангажимент беше към Надзорния съвет до края на годината. От тази гледна точка имахме разбирателство със Сираков.

"В интерес на истината имам и ново предизвикателство пред себе си, което не беше много редно да го откажа. Става дума и за психическа умора, а и клубът има нужда от нова енергия, няма никаква драма".

Няма безгрешни хора най-вероятно и аз съм направил грешки. Ситуацията беше доста специфична. Мисля, че най лошото за Левски мина. Всички, които го обичат трябва да гледат оптимистично. В никакъв случай нямам горчилка. Винаги когато имам възможност ще се връщам тук като зрител", каза още Колев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай