Първи думи на Семен Новиков! Разплака цяла България

"Надявам се, че донесох много радост на българския народ", каза той

Първи думи на Семен Новиков! Разплака цяла България | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Първи думи на Семен Новиков, които трогнаха цяла България!

"Надявам се, че донесох много радост на българския народ. Знам, че България много обича руснаците, но се надявам, че повече българи ще обичат и украинците". Това заяви пред БНТ героят на България Семен Новиков, който донесе първа титла за страната ни от Олимпиадата в Париж.

Грандиозен успех! Първи златен медал за България на Олимпиадата

Новиков победи категорично иранеца Алиреза Мохмадипиани във финала на категория до 87 килограма на олимпийския турнир по класическа борба със 7:0, за да донесе първа титла за България в борбата от 24 години насам. "Най-важното е, че вярвах в себе си, моят треньор повярва в мен. Много съм щастлив, че донесох първо злато на България и изобщо първи медал. Откакто почнаха Олимпийските игри всеки ден гледах резултатите на България и всеки ден мислех, че трябва да оправя ситуацията", коментира Новиков.

„Най-важното беше да вярвам в себе си. Моят треньор повярва в мен. Аз съм щастлив, че донесох първо злато на България. Откакто започнаха Олимпийските игри, всеки ден гледах резултатите за България и всеки ден мислех, че трябва да оправя ситуацията. Надявам се това да не е последният ми златен медал.

Бях много мотивиран. Настроих се да не давам шанс на своя противник. Той е младо момче. С треньора обсъждахме тактиката. Видяхме, че аз съм на друго ниво. Просто трябваше да изляза и да покажа това, каза още Новиков.


"Значи се борих не само за България, но и за цяла Европа. Бях много мотивиран да не давам шанс на моя противник, той е младо момче. С треньора имахме тактика, видяхме, че аз съм на друго ниво, просто трябваше да изляза и да го покажа", допълни той.

Посвещавам този медал на моите родители, на Гриша Ганчев, който ми даде втори живот в спорта, и на моя треньор, който вдигна от бронзовия до златния медал. Благодаря на всички мои треньори, на физиотерапевтите, на докторите. Не можах сам да спечеля този медал”, каза Новиков.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай