Оцениха футболен вратар на 109 млн. евро

Атлетико Мадрид пуска Облак срещу рекордна сума

Оцениха футболен вратар на 109 млн. евро | StandartNews.com

Рекордните 109 млн. евро искат от Атлетико Мадрид за вратаря си Ян Облак. Словенският страж, който е в топ 3 на най-добрите в света в момента е желан от Челси, но в последните дни се появи информация, че Манчестър Юнайтед също ще се намеси в битката за подписа му.

Облак смята, че е време да напусне Атлетико Мадрид и да премине в по-голям отбор, като трансфер в клуб от Висшата лига изглежда основното му желание. 27-годишният вратар, който според мнозина е считан за един от тримата най-добри на тази позиция в света, е останал недоволен от някои от решенията и посоката на развитие на клуба, които е предприел спортния директор на „дюшекчиите“ Андреа Берта. Словенецът е наясно, че Челси иска да го купи, но смята, че Манчестър Юнайтед също иска да поднови интереса си към него след спада във формата на Давид де Хеа.

Лондончани искат да вземат нов вратар, въпреки че рекордната покупка Кепа Арисабалага заяви, че желае да остане в тима и да се бори за мястото си. Челси дори иска да включи Кепа в офертата за Облак, но Атлетико не желае да си навлече гнева на собствените си фенове. Ръководството на „дюшекчиите“ е наясно, че словенецът е любимец на привържениците и ако напусне, то това трябва да стане срещу рекордна трансферна сума. Твърде вероятно е до трансфер да не се стигне поне това лято и Облак да остане с екипа на Атлетико (М).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай