Отпаднаха още 3 старта от Формула 1

Без Гран при на Азербайджан, Сингапур и Япония

Отпаднаха още 3 старта от Формула 1 | StandartNews.com

Отпадат нови стартове от календара на Формула 1 за 2020. От промоутъра на шампионата обявиха, че няма да има и Гран При на Азербайджан, Сингапур и Япония. Причина за отмяната на трите надпревари е пандемията от коронавирус, която доведе до отлагането на първите десет старта за 2020.

Един от тези стартове бе именно този в Азербайджан, чиито организатори се надяваха надпреварата да се проведе на по-късен етап от годината. Това обяче няма да стане, тъй като на организаторите са им необходими цели три месеца да подготвят уличното трасе в Баку.

Поради същата причина отменено бе и Гран При на Сингапур на пистата на „Марина Бей“. Гран При на Япония, на легендарната „Сузука“, пък бе отменено поради наложените строги противоепидемични мерки в Страната на изгряващото слънце. Сезон 2020 във Формула 1 ще започне на 5 юли с Гран При на Австрия, като до момента потвърдени са осем европейски старта.

Цялостният календар ще бъде обявен преди старта на сезона на „Ред Бул Ринг“, като почти е сигурно, че сезонът ще завърши в Близкия изток през декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай