Отмениха всички тенис турнири в Китай за 2020

Причината е пандемията от коронавирус

Отмениха всички тенис турнири в Китай за 2020 | StandartNews.com

Асоциацията на професионалистите по тенис (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA) обявиха отмяната на всички турнири в Китай, провеждани под егидата им през 2020 г. поради пандемията на коронавирус. Това съобщиха от пресслужбите на организациите.

ATP планира да бъде домакин на четири събития през 2020 г., WTA седем. Най-близък беше турнирът за мъже в Ченду, който беше насрочен от 28 септември до 4 октомври. Отмяната на тенис турнирите е свързана с постановленията на китайското правителство, забраняващи провеждането на международни състезания в страната. Това е една от мерките за борба с разпространението на коронавирусна инфекция.

"През цялата пандемия подходът ни в организирането на събития винаги е бил да следваме указанията на властите. Ние уважаваме решението на китайското правителство да направи всичко възможно за страната в тази безпрецедентна глобална ситуация", заяви шефът на АТР Андреа Гауденци. "Ние обявяваме с болка в сърцата си. че ATP няма да се проведе в Китай тази година, искам да благодаря на организаторите за техния труд и сътрудничество. Китайските фенове са едни от най-страстните в света и знам, че играчите с нетърпение очакват следващата възможност да играят в Китай. "

„Изключително сме разочаровани, че нашите събития от световна класа в Китай няма да се състоят тази година, каза ръководителят на WTA Стив Саймън.“ Искаме да признаем значителните усилия, положени от организаторите на нашите турнири в този регион, които през цялата пандемия, заедно с китайския тенис асоциацията работи в тясно сътрудничество със WTA. "

ATP и WTA турнирите през 2020 г. бяха спрени поради пандемията на коронавирус. Най-близкото състезание за мъже трябва да бъде турнир в Ню Йорк, който ще се проведе на 22-28 август, за жените - турнир в Палермо (3-9 август).

В Китай всички международни състезания са отменени до края на годината, с изключение на тестовите турнири за зимните олимпийски игри в Пекин. Зимните олимпийски игри са насрочени за 4-20 февруари 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай