Отмениха "Уимбълдън" 2020

Също така няма да има и сезон на трева

Отмениха "Уимбълдън" 2020 | StandartNews.com

След Европейското по футбол и олимпиадата в Токио жертва на пандемията от коронавирус стана и третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън".  Битката в Лондон трябваше да започне на 29 юни в Лондон. Това е първата отмяна на знаменитото състезание след края на Втората световна война. 

"Вземането на това решение не беше лесно, но го направихме със загриженост за здравето на хората и благополучието на всички, с които заедно правим възможно Уимбълдън да се случва", заяви председателят на "Ол Инглънд клъб" Йън Хюит.

Това означава, че целият сезон на трева пропада. Официално тенис няма да се играе до 7 юни, но отпадането на състезанието в Лондон означава, че сезонът няма как да бъде възстановен преди средата на юли.

Първото издание на Уимбълдън е било по време на Руско-турската освободителна война през 1877 година. До момента са проведени 133 от смятания за най-престижен турнир в света. Според информацията от Лондон турнирът "Уимбълдън" е застрахован срещу пандемия и поради тази причина финансовите загуби няма да са толкова големи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай