Отмениха днешния старт в Банско заради обилния снеговалеж

Организаторите вече подготвиха трасето за утрешния гигантски слалом с Алберт Попов и Йоан Тодоров

Отмениха днешния старт в Банско заради обилния снеговалеж | StandartNews.com

Обилният снеговалеж в цялата страна оказа влияние и на стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско. Днес (23 февруари) трябваше да се проведе състезанието в супергигантския слалом, но метеорологичните условия принудиха организаторите да го отменят. От 4:00 ч. сутринта 200 души ръководени от директора на състезанието Виктор Гичев се опитваха да разчистят пистата от снега, който валеше от 22 ч вечерта. Вкрайна сметка бе взето решение състезанието да бъде анулирано. 

По-късно през деня слънцето огря "Бъндеришка поляна", а снегът напълно спря. Това позволи на хилядите зрители качили се да гледат състезанието да се насладят максимално на емоциите във фен зоната. Междувременно екипът на Гичев започна подготовката на пистата за гигантския слалом утре (24 февруари). Първият манш е от 10,30 ч, а втория е от 13:30 ч. България ще има двама представители на пистата - Алберт Попов, който завърши на 6-о място на слалома в Шладминг и на 9-о в Кицбюел, и Йоан Тодоров.

Вчера (22 февруари) се проведе алпийската комбинация, която бе спечелена от французина Алекси Пентюро. С точките от Банско французинът взе и купата в алпийската комбинация. Българският представител Йоан Тодоров завърши на 36-то място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай