Отложиха с година световното по атлетика в Китай

Шампионатът ще се проведе в Нанджин през март, 14 дни след европейското в зала

Отложиха с година световното по атлетика в Китай | StandartNews.com

Съветът на Световната атлетика взе решение тази вечер да отложи с година шампионатът на планетата в зала. Той трябваше да се проведе през март 2020 в китайския град Нанджинг. Заради епидемията с короновирус в Китай Световната атлетика, съвместно с Китайската федерация по лека атлетика и организационния комитет на световното взеха решение то да се проведе година по-късно.

„Знаем, че Китай прави всичко възможно, за да овладее новия коронавирус и ги подкрепяме във всичките им усилия. Съветът на нашия медицински екип, който е в контакт със Световната здравна организация, е, че разпространението на коронавируса както в Китай, така и извън страната, все още е на съответно ниво и никой не трябва да продължава напред с някакви големи събития, които могат да бъдат отложени”, се казва в съобщението на международната федерацията.

От световната централа поясняват, че са обмисляли преместване на първенството в друга държава и благодарят на отзовалите се градове, но в крайна сметка са взели решение да оставят домакинството на Китай, но състезанието да се проведе през следващата година. Идеята сега е световното през 2020 да се проведе 2 седмици след Европейското в зала, което ще се проведе в Торун (Полша). За първи път в историята шампионат на планетата по лека атлетика в зала се отлага с година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай