Отказаха да пуснат Роналдиньо от ареста

Футболистът и брат му може да останат на "топло" до 6 месеца

Отказаха да пуснат Роналдиньо от ареста | StandartNews.com

Бившата звезда на Барселона и Бразилия Роналдиньо и брат му Роберто Асис остават в ареста в парагвайската столица Асунсион, след като съдът отхвърли молбата им да бъдат пуснати под домашен арест или под гаранция, съобщи БНР. 

Двамата изпаднаха в сериозни проблеми със закона в Парагвай, след като бяха заловени да влизат в страната с флашиви паспорти. В неделя съдия Клара Руис Диас реши, че двамата трябва да останат в ареста по време на разглеждане на делото, тъй като има опасност да напуснат страната, а днес това бе потвърдено и от съдия Густаво Амарийя, който обоснова решението си със сериозността на случая, както и за да се подсигури, че обвиняемите няма да попречат на разследването.

Според парагвайските закони прокуратурата разполага с шест месеца, за да завърши разследването и да подготви обвинението, което означава, че е възможно Роналдиньо да остане в ареста половин година.

В неделя адвокатът на носителя на "Златната топка" определи решението на съдийката като "невероятно" и обяви, че то ще бъде обжалвано. "Той не разбира какво се случва", коментира защитникът на футболиста и брат му Тарек Тума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай