Осло ще прави Диамантена лига на 11 юни

Състезанието по лека атлетика ще е със специални правила

Осло ще прави Диамантена лига на 11 юни | StandartNews.com

Диамантена лига по лека атлетика все пак ще има. Тя ще е в Осло на 11 юни. Преди това стана ясно, че стартовете от този турнир в Юджийн (7 юни) и Париж (13 юни) са отложени. 

„Днес с тъга ви съобщаваме за отлагането на стартовете в Юджийн и Париж. "Бишлет алианс" днес обяви плановете за домакинство на алтернативно състезание под норвежките правила срещу новия вирус на 11 юни – оригиналната дата за тазгодишната спирка от Диамантената лига в Осло“, се казва в изявление на организаторите.

Състезанието ще бъде с нов формат. Атлетите ще вземат участие в едночасово състезание, като следват стриктно правилата срещу коронавирус на Норвегия и протокола за социална дистанция. Организатори заявиха, че пълната програма все още не е потвърдена и е обект на промени. „Това са наистина позитивни новини за атлетите и феновете, като обещава, дори в този ранен етап, да бъде още една страхотна вечер за атлетиката на стадион „Бишлет“. Поздравления за Осло Бислет Геймс, които осъществиха това, спазвайки препоръките на норвежкото правителство“, каза президентът на световната атлетика Себастиан Коу.

Следващата спирка по програма е насрочена за Лондон на 4 юли, следвано от това в Монако на 10. Състезанията от Диамантената лига в Стокхолм, Неапол и Рабат, насрочени за края на май, бяха отложени миналия месец, докато спирките в Доха и неназован град домакин в Китай също бяха преместени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай