Още един сребърен медал за Калейн

Боряна с ново силно представяне на топка

Още един сребърен медал за Калейн | StandartNews.com

Българската гимнастичка Боряна Калейн продължава със силното представяне по време на Световната купа в Ташкент. Сребърната медалистка от многобоя на турнира в Узбекистан спечели още един медал със същия блясък във финала на топка. Междувременно Невяна Владинова се нареди пета. 

Изпълнението на динамичната композиция на Калейн бе оценено на 20.400 точки, което ѝ отреди второто място зад Александра Солдатова от Русия. Носителката на абсолютната титла в надпреварата получи 20.800 и прибави още един златен медал към колекцията си. Сънародничката на Солдатова Анастасия Гузенкова се класира трета с 20.300 точки.

Другата представителка на България Невяна Владинова допусна грешка и получи 18.150 точки за атрактивното си и танцувално съчетание на топка. Това бе пета по-сила оценка.По-рано във финалите на обръч Неви отново завърши на петата позиция след 19.300, докато Калейн остана осма след неточности и резултат 17.350. Индивидуалната надпревара на Световната купа в Ташкент продължава с финалите на лента и бухалки. Грациите на България ще играят и на двата уреда. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай