Втори наш борец стигна финал на Евро 2020

Даниел Александров излиза утре за златото в Рим

Втори наш борец стигна финал на Евро 2020 | StandartNews.com

Втори български борец ще излезе във финал на Европейското по борба в Рим. След като днес Едмонд Назарян спечели титлата утре за злато ще играе и Даниел Александров. За него това ще е първи финал в кариерата си на голямо първенство. На европейското в Рим националът постигна 3 победи в неолимпийската категория до 82 кг, като на полуфиналите срази със 7:3 германеца Ханес Вагнер.

До момента Александров има 3 бронзови медала от първенства на континента, като последното е от преди 2 г. В началото на тази година Александров стана за първи път баща и това сякаш допълнително му даде сили да даде най-доброто от себе си в Рим.

Така утре за титлата асът ни ще спори с азера Рафиг Хусеинов, световен вицешампион от 2019-а.
А сребърният медалист от мондиа 2018 Кирил Милов този път не успя да стигне до голям финал. При 97-килограмовите националът падна от най-титулувания в категорията Артур Алексанян (Армения) с 0:9 във втората среща. Но съперникът му стигна финал и асът ни ще се бори в репешажите за бронза. Там негов съперник ще бъде турчинът Селк Илдем.
На репешажите утре продължават също Августин Спасов (60) срещу азера Мурад Базаров, както и Дейвид Димитров (67) срещу Дониор Исламов (Молдова).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай