Олимпийците продължават да се заразяват с К-19

Общият брой на заразените вече е 10

Олимпийците продължават да се заразяват с К-19 | StandartNews.com

Пет дни преди старта на Олмиадата в Токио официално става ясно, че има три случая на заразени с коронавирус спортисти. Футболистите Табисо Моняне и Комохело Махлаци от отбора на Южна Африка са дали положителни тестове. Същото се е случило и с видеоанализатора на тима Марио Маша.

Южноафриканците, които се готвят за първия си мач на Игрите срещу домакина Япония в четвъртък, са под карантина и очакват разрешение да продължат да тренират, след като всички са направили извънредни тестове.

Новите случаи от днес с инфектирани с коронавирус, свързани с Олимпиадата, са 10, в това число представители на медиите, доставчици и друг персонал. 

Членът на Комисията на спортистите към Международния олимпийски комитет (МОК) Ню Сън-мин от Република Корея е дал положителен тест при пристигането си на летище "Нарита" в Япония. Той е поставен в изолация. Ню, който е олимпийски шампион по тенис на маса от Атина 2004, обясни, че е ваксиринан и не е имал никакви симптоми. Той е дал два отрицателни теста преди заминаването за Токио. 

Член на чешката олимпийска делегация също е дал положителна проба днес за COVID-19 след пристигането с чартър от Прага. (Заразеният, чието име не се съобщава, е безсимптомен. Той също е направил два теста преди заминаването, които са с отрицателен резултат. Инфектираният чех, както и още няколко души, които са били в близък контакт с него в самолета, са под карантина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай