Олимпийската квалификация по волейбол във Варна

Това е много важно събитие, обяви Кралев

Олимпийската квалификация по волейбол във Варна | StandartNews.com

„Спечелихме домакинството за най-голямото състезание през тази година в България - Олимпийската квалификация по волейбол. Вчера се взе решение тя да се проведе във Варна и за нас ще бъде огромна чест тази сериозна битка за класиране на олимпийските игри да я дадем именно тук пред варненска публика“. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на пресконференция, с която се даде официален старт на Варна като Европейски град на спорта 2019. Квалификацията ще се проведе между 9 и 11 август в Двореца на културата и спорта. „Това е изключително важно събитие, защото така имаме възможност да се опитаме да се преборим с един от най-силните отбори – Бразилия. Нееднократно сме ги побеждавали тук, на варненска територия. Аз съм доволен, защото квалификацията я взехме на много прилична цена, преди година бяха обявени минималните цени, от които щеше да започва наддаването за олимпийска квалификация. Те бяха 500 000 долара, ние успяхме да вземем квалификация за 250 000 долара“, посочи министър Кралев.

Община Варна представи амбициозна програма за строителство на нова спортна инфраструктура. Отделени са над 14 милиона лева от общинския бюджет, с което морският град показва, че е достоен за титлата Европейски град на спорта.

„Във Варна има 275 клуба и над 30 000 картотекирани състезатели с голяма и богата спортна история. Един от градовете, които имат най-голям опит за организиране на домакинства от най-висок ранг. В момента се провежда Световната квалификация по футзал. Утре ще започне една от групите на Европейското първенство по тенис за юноши до 16 г. Знаете, че там най-голяма звезда в момента в света на тениса до 16 г. е нашият Пьотр Нестеров – състезател на „Черно море“ Варна“, посочи Кралев.

Предстоят и домакинства на Волейболна лига на нациите, Европейско първенство по хандбал за девойки, в района се провежда и Европейското първенство за девойки по футбол, както и станалият вече традиционен лекоатлетически маратон Варна, плувния маратон Варна-Галата, Световна купа по гимнастика и др.

На пресконференцията присъстваха Кристиан Димитров – директор на Дирекция „Спорт“ в Община Варна, както и общинският съветник Мартин Байчев, който е председател на „Постоянната комисия за младежки дейности и спорт“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай