Официално: Фомрула 1 стартира в Австрия през юли

Първото състезание ще е на 5-и

Официално: Фомрула 1 стартира в Австрия през юли | StandartNews.com

Сезон 2020 във Формула 1 ще стартира на 5 юли в Австрия, където ще се проведе първото от осем състезания в Европа.

От организацията обявиха, че шампионатът стартира с три последователни уикенда – два в Австрия със състезания на 5 и 12 юли, както и следващо в Унгария на 19 юли.

След това ще има двуседмична пауза преди две последователни състезания на „Силвърстоун“ във Великобритания (2 и 9 август), след което ще има надпревари в Испания (16 август), Белгия (30 август) и Италия (6 септември).

Всички тези състезания ще се проведат без публика и със спазване на разпоредбите, свързани с разпространението на Covid-19.

Все още не са обявени плановете за остатъка от сезона заради несигурността по отношение на коронавируса в различни държави, които бяха част от първоначалния календар. От F1 все пак уточняват, че имат „очаквания за общо 15-18 състезания преди завършека на сезона през декември.“

Смята се, че от Формула 1 са уверени, че ще успеят да финализират сезона със състезания в Бахрейн на 6 декември и Абу Даби на 13 декември.

Преди това е доста възможно през октомври да има състезания в Китай, Виетнам и Япония. По-несигурни заради високия брой на случаи от коронавирус в тези държави, са надпреварите в Русия, Азербайджан, САЩ, Мексико и Бразилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай