Обрат на "Уимбълдън". Гришо ликува

В следващия кръг хасковлията ще срещне Гаел Монфис

Обрат на "Уимбълдън". Гришо ликува | StandartNews.com

Григор Димитров победи 19-годишния китаец Джунченг Шанг с 3-2 (5:7, 6:7 (4:7), 6:4, 6:2, 6:4) след обрат в среща от втория кръг на "Уимбълдън" - първа между двамата досега. 

В следващия кръг хасковлията ще срещне Гаел Монфис, след успеха на французина срещу Стан Вавринка - 7:6 (5), 6:4, 7:6 (3).

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров допусна колебание в първия гейм и даде възможност да Шанг да го пробие, но младият китаец не се възползва. След това играта тръгна гейм за гейм без грешки от двамата. Българинът можеше да пробие съперника на два пъти при 4:3 в своя полза, но не успя. При 5:5 Григор Димитров се пропука и позволи на китаеца да сервира за победа в сета. Гришо пропусна две възможности за пробив и в крайна сметка загуби с 5:7.

ВТОРИ СЕТ
Гришо тръгна добре във втората част и взе подаването си на нула, но допусна пробив за 1:2. Българинът успя да запише първия си пробив в срещата в средата на сета за 3:3. След това играта тръгна гейм за гейм, като се стигна до тайбрек. Там Григор допусна два пробива за крайното 4:7, изоставайки с 0-2.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част започна равностойно и без възможности за пробив. Това се промени за 3:2 в полза на българина. След това двамата печелеха подаванията си, за да се стигне до крайното 6:4 за Гришо и 2-1 сета за китаеца.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Григор поведе с пробив за 2:1 в четвъртата част. Последва размяна на геймове без възможности за пробив. При 4:2 в своя полза Димитров направи още един пробив за 5:2, за да затвори сета с 6:2 (2-2).

ПЕТИ СЕТ
Григор продължи силното си представяне и в началото на решителния пети сет, пробивайки съперника още в първия гейм. Българинът пропусна шанс за нов пробив при 2:0 в своя полза, но не се възползва. До края играта продължи с размяна на геймове за крайното 6:4.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай