Няма пречки за рестарт на Висшата лига

Първенството в Англия се подновява на 17 юни

Няма пречки за рестарт на Висшата лига | StandartNews.com

Вече няма пречки Висшата лига по футбол на Англия да рестартира. Това стана след одобряването от клубовете на протокола за безопасност, който ще се следва при подновяването на двубоите. В споразумението се уточнява, че максимум 300 човека могат да присъстват на стадионите по време на мачовете. В това число влизат служителите на телевизиите, които трябва да осигурят излъчването на двубоите, коментаторите, представителите на печатните медии, допинг служителите и скаутите, пише Фокус.
Стадионите са разделени на зони, като в "червената зона" всеки отбор ще има право само на 37 пропуска - 20 играчи, 12 човека от треньорския и медицински щаб, както и още петима други служители.
Преди всеки двубой ще бъдат дезинфекцирани флагчетата за корнери, гредите на вратите, топките и таблата за смените и добавеното време, пише Gol.bg. 
Сезонът се подновява на 17 юни с двубоите Астън Вила - Шефилд Юнайтед и Манчестър Сити - Арсенал. Засега изглежда, че единственият двубой от първите три кръга, който ще се играе на неутрален терене, ще бъде дербито между Манчестър Сити и Ливърпул на 2 юли. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай