Новогодишният крос в Правец става балкански

Президентът на АБАФ и кметът Румен Гунински обсъдиха детайлите днес

Новогодишният крос в Правец става балкански | StandartNews.com

Традиционният новогодишен шосеен пробег в Правец от тази година влиза в спортния календар на Асоациацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Това обявиха днес президентът на АБАФ Добромир Карамаринов и кметът на Правец Румен Гунински на среща в сградата на общината. На нея бе представено и логото на уникалното състезание, което ще стартира в последните минути на 2020-а година и ще финишира в първите мигове на новата 2021-а г. Карамаринов, който е президент на БФЛА и действащ президент на Европейската атлетика, обяви, че ще бъдат поканени най-добрите бегачи от страните на АБАФ, в която членуват 21 атлетически федерации.

Трасето на състезанието ще бъде 7 км със старт-финал на обновения площад пред община Правец.

Трацицията на новогодишното бягане в Правец има 35 годишна история и в него са участвали най-добрите български бегачи в последните десетилетия. За първи път в историята събитието ще бъде на толкова високо международно ниво.

Състезанието ще бъде отворено и за любители бегачи. Регистрацията за любителите ще се бъде отворена през платформата на движението „Рън България“ в най-скоро време с възможности за настаняване и новогодишни куверти. Правец бе домакин на един от най-успешните балкански шампионати за мъже и жени през 2019-а година. Градът разполага и с модерна атлетическа база. Висока оцента за нея даде лично президента на Световната атлетика Сър Себ Коу, който бе специален гост на Балканиадата в Правец преди година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай