Новият треньор на Лудогорец с договор за 2,5 г

Търсим нападател, обяви Георги Караманджуков

Новият треньор на Лудогорец с договор за 2,5 г | StandartNews.com

Директорът Спортна администрация на Лудогорец Георги Караманджуков представи днес новия старши треньор на тима Валдас Дамбраускас. Караманджуков внесе доста яснота как е бил избран литовския специалист, както и при какви условия е назначен, както и за амбициите.

"Огледахме доста кандидатури от октомври насам, когато се разделихме с Павел Върба. И се спряхме на Валдас Дамбраускас. Никой не е работил досега при такива форсмажорни обстоятелства и този факт доста влияе на нашата работа в подбора и селекцията. Но ние сме запознати от доста време с качествата на Валдас като треньор.

"Договорът е за две години и половина. Да, истина е, че чуждестранните треньори в Лудогорец не се задържат дълго. Надяваме се, че ще има изключения и първи път, макар това да говори статистиката, че не се задържат дълго време.
Щом го представяме днес, значи му вярваме. Още от начало казах: ние сме си направили нашите анализи, и ще поправим грешките си. Надявам се, че ще се справим с всичко. Никога не съм си позволявал да коментирам другите клубове. Не ми прави впечатление, че ни преписват другаде успехите, след като казват, че сме първи, но не се дължи на играта ни", допълни директоръ.

На въпрос как върви селекцията, той отговори: "За краткото време откакто е назначен Валдас, денонощно се работи по селекцията. Имаме - знаете, трайно контузени футболисти. Например Ихинио Марин, включи се отлично за Лудогорец. Не е ясно колко ще продължи неговото възстановяване. Една от позициите, на които ще търсим играч, е нападател.

Относно привличането на вратаря Сержио Пад - те не желаят да се разделят на никаква цена с него. Той е капитан, 6 години титляр. Имаме предварителен договор, но имаме три добри вратари и смятам, че ще се справим и с тях".

И след това завърши с генералната визия за треньора, който би подхождал на шампионите: "Ние искаме треньор, който да развива дългогодишно отбора, а не един треньор, който да спечели една титла. Виждате как се развива нашата школа, където ни атакуваха много хора, като нямаше къде другаде. Тази година в последния мач трима юноши изцяло продукт на нашата школа играха срещу Ботев. Половината отбори от А група искат наши играчи от Б отбора. Целта е колкото по-рано нашите деца се доближат, толкова по-добре".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай