Нова драма! Скочиха зад Любо Пенев в Пловдив

Изразиха пълната си подкрепа за треньора

Нова драма! Скочиха зад Любо Пенев в Пловдив | StandartNews.com

Помощник-треньорите на Локомотив (Пловдив) - Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков, се включиха в скандала на "Лаута", който продължава да набира скорост.

Тримата излязоха с изявление, в което изразиха пълната си подкрепа към старши треньора на представителния отбор Любослав Пенев.

Те обвиниха в лъжа спортния директор в оставка Илко Пиргов, който през миналия уикенд след загубата на "черно-белите" с 0:2 от Крумовград в среща от десетия кръг на Първа лига нападна Пенев заради непрофесионално отношение към тренировъчния процес и незаинтересованост за селекцията на тима.

Според тримата специалисти причината за отношението на Пиргов е неговото желание да изгони от клуба целия треньорски щаб.

"Не може да стоим безучастни и да не споделим пред футболната общественост и нашата позиция около случващото се в Локомотив (Пловдив). Категорични сме, че ще споделим факти и истини, на които сме свидетели от първия ни ден в клуба.

Първо, изцяло заставаме зад нашия старши треньор Любослав Пенев и от уважение към феновете на тима сме длъжни да кажем гледната ни точка за събитията в последните две седмици.

Не можем да повярваме, че спортният директор Илко Пиргов, който сам си е подал оставката, говори абсолютни лъжи относно нашия професионализъм, воденето на тренировките и дори за селекцията на играчите.

Всеки, който познава Любо Пенев, знае неговата отдаденост, честност и прецизност по отношение на ежедневната работа с играчите. Никога не сме имали проблеми с даден футболист или мениджър откакто сме в Локо (Пловдив). План-графикът за всеки ден се спазва, както от нас, така и от самите състезатели.

Ако спортният директор е изгледал 280 футболисти, ние сме изгледали над 500 и ни направи силно впечатление, че няколко играчи ни бяха предложени по 3-4 пъти, при положение че ги бяхме отказали. И за капак на всичко това през лятната подготовка си договори и доведе футболист на проби без съгласието на треньорския щаб, имайки предвид че въпросният играч преди това беше отказан от нас.

Единственото, което иска старши треньорът и ние като негови помощници, е финанси за по-добра селекция с цел надграждане. Знаем, че това не зависи от нас, но е редно и задължително представител на клуба да го обяви ясно и конкретно както пред треньорския щаб, така и пред феновете на Локо Пловдив.

Локомотив (Пловдив) е голям клуб със славна история и за нас е чест, че работим за него. Всеки ден отиваме с огромно желание за работа и си изпълняваме задълженията.

Вярваме, че заедно с Любослав Пенев начело на тима ни предстоят много победи и щастливи дни на "Лаута". Дано и напрежението, което ни се оказва в последните дни, да приключи и да можем да си вършим работата за доброто бъдеще на клуба", се казва в изявлението, подписано от Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай