Нов завой за треньор на националния по футбол

Георги Донков и Ясен Петров влизат в битката за поста, Александър Димитров отпада

Нов завой за треньор на националния по футбол | StandartNews.com

Поредна драма с избора на нов национален селекционер по футбол тресе БФС преди заседанието на Изпълкома на 14 януари, научи „Стандарт“. Соченият за основен фаворит Александър Димитров, който до последно водеше младежите до 21 г е недолюбван от повече от половината от членовете на Изпълкома. Причината е, че не впечатли с нищо при престоя си при младежите.

Така в дните след Нова година президентът на БФС Михаил Касабов е започнал преговори с Георги Дерменджиев, който води тима до края на ноември. Въпреки, че спецът не впечатли с нищо и футболистите направиха само един равен в последните квалификации той нито веднъж не каза, че вината е в него. Георги Донков, който бе помощник на Петър Хубчев в последния успешен период на националите и Ясен Петров са новите варианти за поста. Донков се доказа с работата си в Германия, а също така и в национални и в „Левски“ и се явява най-сериозен кандидат за поста треньор на националния. 

Пловдивският Джанини пък от 2013-а работи в Китай. За последно той води Шъдзянджуан до 2019-а. През 2006-а Петров води за два мача юношеският национален тим. В момента той е без работа, като на няколко пъти бе гласен да поеме „Левски“, но не стана.

Сред приоритетите на Изпълкома ще бъде и обсъждане на гласеното ограничение за чужденците в българския футбол. Последната идея е те да не са повече от 15 в един отбор, без значение дали са от ЕС или не.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай