Нов провал на волейболистките

Националките паднаха и от Домениканската република

Нов провал на волейболистките | StandartNews.com

България регистрира нова загуба в Лигата на нациите по волейбол при жените. В Банкок българките паднаха с 1:3 (20:25, 21:25, 31:29, 20:25) срещу Доминиканската република и допуснаха деветото си последователно поражение в турнира. В първите две части доминканките превъзхождаха изцяло българския състав на блокада и в атака. Воденият от Иван Петков тим изостана в резултата след 20:25 и 21:25, но в третия гейм показа характер и двубоят продължи.

Българките спасиха шест мачбола и на свой ред завършиха успешно разиграване при собсвен начален удар, за да спечелят драматично с 31:29. В последния гейм Доминиканската република отново доказа по-голямата си класа, за да спечелии с 25:20 за 128 минути при общо седмия си мачбол.

Мирослава Паскова беше най-резултатна за България с 20 точки, а нейната съотборничка Гергаона Димитрова добави още 19 точки. Брайелин Мартинес се отличи с 26 точки за победителките.

След това поражение България остава на 16-та позиция без нито една записана победа. Доминиканската република заема осмо място във временното класиране в турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай