Нов проблем с рестарта на Висшата лига на Англия

Полицията не иска да има и фенове около стадионите

Нов проблем с рестарта на Висшата лига на Англия | StandartNews.com

Събирането на фенове пред стадионите в Англия, ако не им бъде позволено да посещават мачовете при евентуален рестарт на Висшата лига ще е сериозен проблем за полицията. Това обяви Йън Хопкинс, началник на полицията в Манчестър. 

Клубовете проведоха разговори тази седмица относно подновяването на кампанията, като надеждите им за рестарт се увеличиха след зелената светлина от местното правителство за завръщане на професионалния спорт в страната от 1 юни. Тимовете обаче бяха уведомени, че това ще се случи на неутрални стадиони, обект на одобрение от здравна и безопасна гледна точка, но се надяват, че все още могат да намерят начин срещите да се проведат на техните спортни съоръжения.

„Гостуването на Ливърпул на Манчестър Сити със сигурност ще привлече много фенове, независимо от това дали ще им бъде позволено да са на стадиона или не. Ситуацията трябва да бъде обмислена много внимателно. Това, от което се опасяваме най-много, е, че хората така или иначе ще са пред стадионите, без значение дали те са неутрални или не. Някои от тези групи могат да предизвикат сериозни главоболия“, заяви началник Йън Хопкинс.

Той добави, че ще бъде трудно феновете да бъдат държани извън стадионите, но не и невъзможно. „Но ние се намираме в трудни времена и остава здравен проблем, така че мисълта за идване на големи групи от хора и неспазването на социална дистанция е трудна“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай