Николай Киров тръгна с голяма победа начело на Спартак Варна

Изравняването на броя на играчите от двата отбора на терена обаче не оказа влияние върху мача

Николай Киров тръгна с голяма победа начело на Спартак Варна | StandartNews.com

Спартак (Варна) надви с 1:0 Локомотив (Пловдив) като домакин в мач от 13-ия кръг на българското първенство. Николай Киров дебютира успешно като страши треньор на спартаклии днес, а автор на единственото попадение в мача стана резервата Бернардо Коуто - Берна в 87-мата минут

В 24-тата минута имаше много спорна ситуация, след като Ахмед Ахмедов почти от голлинията засече топката във вратата на Локомотив, но попадението бе анулирано, тъй като реферите прецениха, че нападателят е играл с ръка.

В 58-мата минута червен картон получи Мартин Паскалев, след като бързо натрупа две официални предупреждения.

Това наклони определено везните в полза на Спартак и три минути преди края резервата Берна се оказа най-съобразителен в наказателното поле на пловдивчани. След спасяване на Луков след удар на Ахмедов, топката попадна право в португалеца и той не пропусна да вкара така чакания гол, а след това си свали фланелката в изблик на радост и бе изгонен от игра, тъй като му бе показан жълт картон, който бе втори за него.

Изравняването на броя на играчите от двата отбора на терена обаче не оказа влияние върху мача в оставащите минути и Спартак записа седма победа за сезона, като събра 24 точки и изпревари Черно море, изкачвайки се на четвърта позиция в класирането. Локомотив е 10-и с 13 точки, като претърпя днес шесто поражение за сезона в първенството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай