Нестле към българите: Спортувайте през зимата!

Екатерина Дафовска, Александра Жекова, Евгени Иванов и ВК „Марица“ се включват в инициативата в курортен комплекс Пампорово

Нестле към българите: Спортувайте през зимата! | StandartNews.com
  • Екатерина Дафовска, Александра Жекова, Евгени Иванов и ВК „Марица“ се включват в инициативата в курортен комплекс Пампорово 

Нестле за Живей Активно! призовава българите да спортуват и да се движат дори и през зимата, като се включат в най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот на 6 март 2021 г. в курортен комплекс Пампорово. Зимното събитие се провежда за втора поредна година при спазване на всички мерки за безопасност, свързани с пандемията. През 2020 г. стотици българи участваха в празника на зимните спортове, който Нестле България организира на Боровец.

За първи път тазгодишното зимно издание на инициативата присъединява към себе си и Общините Смолян и Чепеларе, както и концесионера на к.к. Пампорово – Пампорово АД. Популярни български спортисти, които са и посланици на инициативата, ще се включат в събитието на 6 март 2021 г. в курортен комплекс Пампорово, за да мотивират хората да се грижат за здравето си, като се движат активно и спортуват дори през зимните месеци и в условия на пандемия. 

Най-успялата българска биатлонистка – Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска ще направи демонстрации по биатлон за всички, които желаят да се включат. Най-добрата ни сноубордистка – Александра Жекова, заедно с местния клуб по планинско ориентиране, ще проведат обучения и демонстрации. За най-малките посетители пък са организирани специални активни забавления -  надпревара със снежни топки и състезание за правене на снежни човеци. За участниците в събитието са предвидени безплатни ски уроци за възрастни и за деца, в които ще се включи волейболната легенда Евгени Иванов.

Във време, когато пандемията наложи социална изолация и работа от вкъщи за мнозина, необходимостта от движение е все по-належаща и важна за опазването на физическото и психическо здраве на българите. Второто зимно издание на инициативата Нестле за Живей Активно! има за цел да спомогне за разрешаването на този социално-значим за обществото ни  проблем – масовото обездвижване и наднормено тегло, като вдъхнови хората да се движат през зимата и предостави възможности за практикуване на различни видове зимни спортове както на по-възрастните, така и на по-малките.

Нестле за Живей Активно! е най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в България, към която през годините се включват над 450 000 българи  и над 170 спортни клуба, а също и популярни български спортисти и експерти в областта на храненето. С подкрепата на Министерство на младежта и спорта и редица български общини инициативата разшири географския и сезонен обхват, като акцентира върху необходимостта от активния начин на живот и балансираното хранене. 

През 2020 г. инициативата проведе първия по рода си зимен формат в Боровец, в който се стотици българи излязоха на пистите и спортуваха активно. В зимното събитие се включиха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и Българска федерация по биатлон, шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, волейболистите Владимир Николов и шампионките от ВК „Марица – Пловдив“, сноубордистката Александра Жекова и най-добрият скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай