Националите играят с Чехия днес

България ще опита да вземе първа победа за годината

Националите играят с Чехия днес | StandartNews.com

България излиза срещу Чехия на Националния стадион "Васил Левски" тази вечер от 19,00 ч в последен двубой от европейските квалификации по футбол за Евро 2020. И за двата тима срещата ще е за престиж, тъй като гостите вече се класираха за континенталния форум, а България има шанс да стори това чрез бараж следващата година.

Мачът ще е белязан и от още едно събитие, а именно последния мач на капитана Ивелин Попов, който обяви вчера, че ще се оттегли.

Също така на този ден точно преди 26 години Господ беше българин, когато на "Парк де Пренс" Емил Костадинов наказа Франция и класира националите на световното първенство в САЩ 94. Неприятно ще е, че срещата ще бъде пред празни трибуни заради наказанието за расизъм, което ни бе наложено след мача с Англия. Националният отбор ще се опита да запише успех през тази календарна година, тъй като до сега през 2019 нямаме победа, а това е вече в 12 поредни мача. Последният успех на "трикольорите" беше срещу Кипър (2:1) в Лигата на нациите на 16 октомври 2018 година. Очаква се да има някои промени в сравнение с приятелската среща с Парагвай преди дни. На вратата се очаква да започне Пламен Илиев, а пред него в защита ще действат Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Георги Терзиев и Петър Занев. Симеон Славчев ще си партнира с Кристиан Малинов в средата на терена, а Кирил Десподов и Вандерсон ще бъдат на крилата. Атаката ще води Димитър Илиев, а зад гърба му ще го подкрепя Ивелин Попов.

Треньорът на Чехия Ярослав Шилхави пък се очаква да пусне в игра Вацлик под рамката и Цоуфал, Челустка, Брабец и Борил в отбрана. Сучек и Крал ще са двойката опорни полузащитници, а пред тях като плеймейкър ще действа Дарида. Масопуст и Янкто ще оперират по крилата, а атаката ще води Кръменчик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай