Наказват и Ливърпул за расизъм

УЕФА събира доказателства за инцидент по време на мача с Генк

Наказват и Ливърпул за расизъм | StandartNews.com

Ливърпул е заплашен със санкция за расизъм по време на мача с РК Генк от Шампионската лига в сряда вечерта. Вестник "Сън" твърди, че в момента от УЕФА събират доказателства по случая, скоро ще започне и разследване и след него ще е ясно дали ще има санкция. 

Фоторепортерите уловиха издигнат за кратко плакат, на който имаше снимка на трофея от Шампионската лига, държан от футболиста на мърсисайдци Дивок Ориги, който с другата си ръка държи половия си орган. Този банер беше свален минути по-късно след намесата на ръководството именно на английския клуб. 

Това действие може да бъде взето предвид като смекчаващо вината обстоятелство, но все пак европейските клубни шампиони са заплашени от санкция. Най-вероятно е тя да бъде парична глоба, но не се изключват и другите две опции - затваряне на сектор от стадиона или на цялото съоръжение за някой от следващите мачове. 

Интересното е, че на същия този мач български фенове на Ливърпул издигнаха родното знаме с надпис върху него: "Ние не сме расисти!". То дойде в отговор на случая с расистките скандирания по време на евроквалификацията България - Англия на Националния стадион "Васил Левски" преди близо две седмици. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай