Награждават 28 в "Нощта на шампионите"

Церемонията ще се проведе в неделя

Награждават 28 в "Нощта на шампионите" | StandartNews.com

Министерството на младежта и спорта, заедно с БСТ, ще наградят за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта в България на церемонията „Нощта на шампионите“.

За  шеста поредна година 28 българи ще бъдат наградени за своите спортни постижения по време на тазгодишното издание на церемонията „Нощта на шампионите“. Организатори на събитието са Министерството на младежта и спорта, съвместно с Българския спортен тотализатор. Церемонията ще се състои тази неделя, 24 януари от 17:00 ч., а всеки ще може да стане свидетел по БНТ 1 и БНТ 3 в реално време.

Спортният тотализатор ще осигури на победителите парична награда в размер на 185 000 лв., за да възнагради усилията им през изминалата 2020 г. Тя ще бъде разпределена между излъчените печеливши спортисти в шест различни категории:

• Спортист № 1 на България

• Треньор № 1 на България

• Спортист с увреждания № 1 на България

• Млад спортист до 23 години № 1 на България

• Млад спортист до 18 години № 1 на България

• Млад спортист до 16 години № 1 на България

Освен номинираните спортисти и треньори, на награждаването ще присъстват и бележити личности, допринесли значително за развитието на спорта в България. Те имат честта да получат най-високото отличие в тази област - “Венец на победителя”, което ще бъде връчено лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„Венец на победителя“ ще бъде връчен на 12 личности, допринесли за прославянето на българския спорт. Сред тях са не само именити спортисти, но и треньори, ръководители на спортни организации и журналисти. Орденът е считан за една от най- престижните награди в сферата на спорта. Носители на тазгодишната награда са имена като Ивайло Маринов и Петър Лесов, олимпийските шампиони Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Йордан Биков (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане), единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация, Георги Глушков, световната шампионка по художествена гимнастика Бианка Панова, двукратният световен и европейски шампион по борба Живко Вангелов и други. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай