Надал видя сметката на душманина на Гришо (ВИДЕО)

Рафа на полуфинал в Мелбърн срещу сензацията Циципас

Надал видя сметката на душманина на Гришо (ВИДЕО) | StandartNews.com

Световният номер 2 Рафаел Надал се класира с лекота за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, където ще се изправи срещу таланта от Гърция Стефанос Циципас. На 1/4-финалите Надал срази с 6:3, 6:4, 6:2 победилия в предния кръг Григор Димитров американец Франсис Тиафо.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

11-кратният победител на "Ролан Гарос" няма загубен сет в първите си 5 мача в Мелбърн тази година. Това бе първи мач между навършилия 21 години преди два дни Тиафо и шампиона от 2009 година в Мелбърн. Срещу следващия си съперник Циципас пък носителят на 17 титли от “Големия шлем” Надал има две победи от два мача и няма загубен сет. И двата двубоя са от миналата година, като испанецът разгромява гръка с 6:2, 6:1 на финала в Барселона (на клей), а на финала на “Мастърс”-а в Канада (на хард) го побеждава с 6:2, 7:6 (4).
"Циципас е играч, който през поселдната година успява да отбележи напредък с всеки следващ месец. Вече има и титли, а освен това игра финали в Барселона и Торонто. Той е чудесен играч, днес се представи страхотно и съм сигурен, че той ще бъде един от най-добрите играчи в света за много дълъг период от време", каза Надал след срещата по адрес на предстоящия си съперник.
В сряда ще станат ясни имената и на другите двама полуфиналисти. В последните два четвъртфинала водачът в схемата Новак Джокович среща японеца Кей Нишикори, а канадецът Милош Раонич се изправя срещу французина Лука Пуй.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай