Надал продължава по график в Мелбърн

Италианци се карат като цигани

Надал продължава по график в Мелбърн | StandartNews.com

Шампионът от 2009 година Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.Поставеният под номер 2 испански левичар спечели с 6:1, 6:4, 6:2 срещу квалификанта Майкъл Мо (САЩ) за 107 минути игра.

Рафа не показа да има проблеми заради контузията си в гърба, от която се оплакваше преди старта на турнира и спечели с лекота втори пореден мач в "Мелбърн Парк".Надал не даде нито една възможност за пробив на съперника си, като пласира 40 печеливши удара срещу едва 16 на американеца.

Испанецът очаква Камерън Нори (Великобритания), който надделя над квалификанта Роман Сафюлин (Русия) с 3:6, 7:5, 6:3, 7:6(3).Четвъртият в схемата Даниил Медведев (Русия) също продължава напред. На връх 25-ия си рожден ден той пласира 13 аса и спечели с 6:2, 7:5, 6:1 срещу испанеца Роберто Карбайес Баена.Медведев направи общо 35 печеливши удара срещу скромните 13 на противника.Руснакът ще играе в третия кръг срещу номер 28 Филип Крайнович (Сърбия), който елиминира друг испанеца Пабло Андухар с 6:2, 5:7, 6:1, 6:4.

Поставеният под номер 5 в основната схема Стефанос Циципас трябваше да прекара на корта повече от 4 часа и половина, но все пак успя да победи в пета сета австралиеца Танаси Кокинакис и да се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия.Гръцкият тенисист спечели срещата с 6:7(5), 6:4, 6:1, 6:7(5), 6:4, но с изключение на третия сет, в който спечели четири последователни гейма в края му, бе тестван максимално от намиращия се извън топ 250 Кокинакис.Представителят на Австралия, който също е от гръцки произход, не успя да направи нито един пробив в мача, но за сметка на това показа много здрави нерви в решителни моменти и отрази 17 от общо 22 възможности за пробив. Освен това Кокинакис бе по-добър и в двата тайбрека в мача, като ги спечели на по 5 точки. Той наниза и 23 аса срещу 17 за Циципас, но не успя да се справи с отличната игра на съперника си на първи сервис.Циципас спечели 80 от всички 93 разигравания при вкаран свой първи сервис, както и над 50 процента от точките на втори сервис, което много намали шансовете на австралиеца за пробив.В следващия кръг Циципас ще играе с шведа Микаел Юмер, който спечели в четири сета срещу испанския тийнейджър Карлос Алкарас.За третия кръг в Мелбърн се класира и деветият в схемата Матео Беретини. Италианецът се наложи над чеха Томаш Махач с 6:3, 6:2, 4:6, 6:3 за 2 часа и 43 минути.Беретини наниза 19 аса в хода на срещата и допусна само един пробив, който дойде в последния гейм на третия сет. През останалото време италианецът контролираше играта срещу намиращия се на 199-о място в света Махач.В изцяло италианска афера поставеният под номер 16 в схемата Фабио Фонини победи с 4:6, 6:2, 2:6, 6:3, 7:6(12) Салваторе Карузо.Мачът продължи 3 часа и 47 минути, но веднага след края му двамата показаха, че са запазили сили и за разгорещен спор. Двамата разменяха реплики на висок тон в продължение на няколко минути, преди да се отправят към съблекалните. Иначе самият двубой премина през серия от обрати. 28-годишният Карузо на два пъти повеждаше със сет, а в тайбрека водеше с 5:1 и със 7:5 точки. В петия сет обаче се играе до спечелването на 10 точки в тайбрека и Фонини първи стигна до такава. Той пропиля общо три възможности да затвори мача, спаси една такава при свой сервис и в крайна сметка от четвъртия път с мощен сервис по диагонало затвори мача с 14:12 точки.В третия кръг Фонини ще играе Алекс де Минор (Австралия).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай