Надал отказа полуфинала заради контузия

Шаповалов ще спори за титлата с Джокович, Рафа ще поведе в ранглистата от понеделник

Надал отказа полуфинала заради контузия | StandartNews.com

Канадецът Денис Шаповалов достигна до първия си финал в турнирите по тенис от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд 5,21 милиона долара. 20-годишният Шаповалов се класира след отказване на Рафаел Надал. Испанецът се оттегли минути преди полуфиналния мач между двамата, след като е почувствал болки по време на загрявката си.

Така в спора за титлата утре Шаповалов ще излезе срещу водача в схемата Новак Джокович (Сърбия). Четирикратният шампион Джокович по-рано днес елиминира Григор Димитров със 7:6, 6:4 и достигна 50-ия си финал в турнирите "Мастърс".

В преките мачове до момента Джокера води с 3:0 победи срещу канадеца. Любопитното е, че и трите им мача са през тази календарна година. Те се среq щнаха на Откритото първенство на Австралия в началото на годината и тогава сърбинът стигна до победа след 6:3, 6:4, 4:6, 6:0. След това се изправиха един срещу друг в Рим и Ноле победи след 6:1, 6:3, а в Шанхай съвсем наскоро сърбинът победи с 6:3, 6:3 младия канадец. 32-годишният сърбин има 33 титли от сериите. Въпреки отказването си, Надал ще оглави световната ранглиста в понеделник, като ще измести Джокович от върха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай