Надал направи грандиозен подарък на феновете

Очаква ни сблъсък между титани с олимпийски привкус

Надал направи грандиозен подарък на феновете | StandartNews.com

Източник: Инстаграм/Рафаел Надал

С победа започна Рафаел Надал участието си на сингъл на своите последни олимпийски игри, които се провеждат на любимите му кортове на "Ролан Гарос" в Париж.

Матадора трябваше да играе три сета, но все пак победи унгареца Мартон Фучович с 6:1, 4:6, 6:4 в едни изтощителни 2 часа и 30 минути под парижкото слънце.

Но голямата награда за света на спорта е не, че просто Надал спечели своя мач, а че опонентът му във втория кръг на олимпийския турнир е Новак Джокович. Очаква ни сблъсък между титани с олимпийски привкус. Мач между два големи шампиони, един от които обаче няма медал и преследва именно това в Париж.

Другият е Рафа Надал, който има злато на сингъл от Пекин и злато над двойки от Рио. Със сигурност в навечерието на един такъв сблъсък всеки фен на тениса се пита дали той няма да е последен между две от най-ярките звезди, хващали тенис ракета.

Иначе Надал тръгна доста уверено днес, макар снощи да трябваше да играе мач на двойки.

Той спечели безпроблемно първия сет с 6:1, но във втория набързо изостана с 0:3 гейма и показа първи колебания от физическо естествено.

Матадора обаче успя да се върне в сета с пробив за 4:5, но допусна светкавичен рибрейк и загуби сета с 4:6.

Най-критичните мигове за Надал в мача бяха в четвъртия гейм на този трети сет, когато той изостана с 0:40 на свой сервис и олимпийското му участие на сингъл не изглеждаше далеч от своя край.

Надал извади най-доброто от себе си именно в тези критични мигове и обърна този гейм, а след това осъществи и безценния пробив, с който поведе с 3:2. Пробивът бе затвърден за 4:2, а малко по-късно с 6:4 в този трети сет Рафа Надал спечели и мача.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай