Над 50 клуба искат футболен Конгрес

Тяхното искане е било породено от "куп тайни и задкулисни решения"

Над 50 клуба искат футболен Конгрес | StandartNews.com

Членът на Втора лига Септември (Симитли) иска незабавно свикване на извънреден конгрес на БФС за да се смени ръководството на централата. Тяхното искане е било породено от "куп тайни и задкулисни решения" на последния Изпълком и е било подкрепено от над 50 други български футболни клуба.

Едно от тези тайни решения е отмяната на баража за влизане във Втора лига между Септември (Симитли) и Миньор (Перник). Това обаче дори не бе съобщено официално на официалния сайт на БФС.

По-рано вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев обяви, че юношеските първенства не са дискутирани на Изпълкома. Впоследствие се оказа, че те са били спрени, а тихомълком бяха добавени новите членове на елитните групи, без да се спазват разпоредбите на УЕФА за съблюдаване на спортните принципи.

Клубове, които се чувстват пренебрегнати, ще внесат сигнали до спортното министерство. Това ще се случи в понеделник. Клубовете, подкрепили Септември, както и самият клуб от Симитли, са готови да влязат в съд, за да се стигне до нов конгрес на БФС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай